Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Code-23 Fırat Yazılım Atölyesi Projesi” eğitimlerini ziyaret etti

0
92

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı ile Fırat Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen Code-23 Fırat Yazılım Atölyesi Projesi’nde eğitimlerine başlayan öğrencileri ziyaret etti.

Bilgi İşlem Laboratuvarlarında verilen eğitimlere katılan öğrencileri ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu öğrencilerle bir araya geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen projede, ilk etapta başvuranlar arasından seçilen 70 kişiye mobil programlama, iş analistliği, yapay zekâ ve web programlama eğitimleri verilmeye başlandı.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, günümüz dünyasında katma değeri yüksek olan yazılım/bilişim alanındaki nitelikli insan kaynağı ihtiyacının diğer mesleklerden çok daha hızlı değişmekte olduğunu söyledi.

Projenin amacının yazılım/bilişim alanına uyumlu lisans programlarından mezun veya lisans eğitimine devam eden katılımcıların seçilmiş trend yazılım/bilişim konularında uzmanlaştırılması olduğunu kaydeden Yoğunlu, “Fırat Üniversitemiz yazılım ve bilişim konularında ülkemizin önemli üniversitelerinden bir tanesi. Projenin dolaylı bir amacı da güçlü potansiyele sahip bölgede, nitelikli istihdama katkı sunacak bir kümelenmenin kurulmasıdır” ifadelerini kullandı.

Proje Koordinatörü FÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Ulaş ise eğitim programının çok verimli geçtiğini ifade ederek, projenin gençlerin istihdamına katkı sağlayacak olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise Fırat Üniversitesinin yazılım alanında ülkemizde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Üniversitemizde Yazılım, Bilgisayar, Adli Bilişim, Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Mühendislikleri Türkiye’de sayılı bölümler arasında yer almaktadır. Mezun olan öğrencilerimizin kendi eğitimleri boyunca öğrendikleri klasik bilgilerin dışında diğer alanlarda da yetişmelerini sağlamak maksadıyla Kalkınma Ajansımızla birlikte ‘Code23’ proje başvurumuz olmuştu. Bu projemiz Doç. Dr. Mustafa Ulaş hocamızın yürütücülüğünde ve Kalkınma Ajansımızın desteğinde devam etmekte. Bu kapsamda öğrencilerimiz eğitim görüyor. Üniversitemizin bundan sonraki süreçlerde de bu tür eğitimlerin düzenlemesi ve bu konuda öğrencilerimizin önünün açılması noktasında inşallah önümüzdeki Nisan ayından itibaren yeni bir ‘yazılım bilişim ve AR-GE merkezimiz’ olacak. Bu eğitimlerimizi artık orada devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü