FÜ İletişim Fakültesinde ‘’Dezenformasyon’’ konulu konferans düzenlendi

0
210

Haber: Ayşe Yaşar, Behice Yücel
Fotoğraf: İrfan Gazi Avci

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş tarafından “Bilişim Çağında Dezenformasyon’’ adlı konferans düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Fırat Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, İletişim Fakültesi öğrencileriyle buluştu.

Konferansa Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş (DMMK), Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, FÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı, İletişim Başkanlığı Diyarbakır Bölge Müdürü Fikret Dişlioğlu, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Gürtürk, öğretim elemanları, gazeteciler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı, “Dezenformasyon yanlış ve doğruluğu bulunmayan, kasıtlı olarak yayılan bilgi çarpıtma anlamına gelir. Bilgiye ulaşımın çok kolay hale geldiği dijital dünyada, dezenformasyon kaçınılmaz bir hale gelmiştir. Birçok açıdan sorunlara sebep olan ve hatta ulusal güvenliği tehdit edecek güce sahip olan dezenformasyonla mücadelede en etkili çözüm stratejik bir iletişimden geçmektedir.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş yaptığı sunumda, dijital çağda dezenformasyonun zararları hakkında bilgiler paylaştı. Kardaş, geçmişten günümüze kadar dezenformasyonun nasıl ilerlediğini, sosyal medya, internet ve diğer dijital platformlarda yayınlanan yanlış bilginin toplum üzerindeki etkilerine değindi. Kardaş ayrıca dezenformasyonla mücadele stratejileri ve doğru bilgiye erişim konularında da açıklamalarda bulundu.

Konferansın sonunda FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İdris Kardaş’a onurluk takdiminde bulundu.

Konferanstan sonra protokol üyeleri, DMM Koordinatörü İdris Kardaş ve beraberindekiler İletişim Fakültesi Dekanlığını ziyaret etti. Kardaş, Dekan Prof. Dr. Tanyıldızı’na Filistin ile ilgili dezenformasyon konulu kitaplar hediye etti.

Konuklar son olarak fakülte önünde hatıra fotoğrafı çektirerek İletişim Fakültesine veda ettiler.