Fırat Haber

Eğitim Fakültesinde TÜBİTAK projesi açılışı yapıldı

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Tayfun Tutak’ın yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı desteğiyle hayata geçirilen ” Akıllı Köprüler: Yapay Zeka Destekli Bilim ve Matematik Dünyası” başlıklı projenin açılışı gerçekleştirildi.

TÜBİTAK’ın desteği, Fırat Üniversitesinin yürütücülüğü ve Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğiyle yürütülmekte olan projenin açılışı Eğitim Fakültesi Şehit Canbert Tatar konferans salonunda yapıldı. Proje açılışına FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Doğru, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Gömleksiz, Proje yürütücüsü Doç. Dr. Tayfun Tutak ve proje ekibinde yer alan öğretim elemanları ile projede yer alan özel gereksinimli öğrenciler katıldı.

Proje açılışında konuşan FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Doğru, bu tür projelerin hazırlanmasında öğretim üyelerimizin teşvik edilmesi gerektiğini belirterek, bu projeler sayesinde toplumda belirli kişilere dokunulması ve üniversitelerin toplumdaki etkisini göstermesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu ise projenin hazırlanmasında, hayata geçirilmesinde ve yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Üç gün sürecek olan eğitimlerde özel gereksinimli çocuklara yapay zeka destekli çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü