Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı, “Kamuoyunun vicdanını temsil eden basın emekçileri vatandaşın haber alma hakkını yerine getirmek için etik kurallar çerçevesinde ilkeli, tarafsız ve sorumluluk bilinciyle hareket ederek üzerine düşen görevini layıkıyla yerine getirmektedir” dedi.
“Gelişen teknolojiyle birlikte bilginin her geçen gün çoğaldığı ve önemli hale geldiği çağımızda, medya sektörü giderek önem kazanmaktadır. Bilhassa yeni medyanın gelişimi ve haber alma ihtiyacının artışıyla basın emekçilerinin üzerine düşen sorumluluk her zamankinden fazladır.
Dördüncü güç olan medya tarafından kamu yararına yönelik olarak hazırlanan haberler ile vatandaşların bilgi edinme gereksinimlerini karşılamaya vesile olan gazetecilerimiz, demokrasimizin de önemli sacayaklarındandır. Ulusal ve uluslararası düzeyde gündemden haberdar olmamızı sağlayan gazeteciler, zor şartlar ve imkânlar altında görevini canla başla yerine getirmek için çabalamaktadır. Kamuoyunun vicdanını temsil eden basın emekçileri vatandaşın haber alma hakkını yerine getirmek için etik kurallar çerçevesinde ilkeli, tarafsız ve sorumluluk bilinciyle hareket ederek üzerine düşen görevini layıkıyla yerine getirmektedir.”
Mesajında basının demokrasi bağlamında önemine dikkat çeken Prof. Dr. Tanyıldızı, “Ülkemizde basın emekçilerinin haklarını gözeten 212 Sayılı Basın Yasası 10 Ocak 1961 yılında yürürlüğe girmiştir. Bu tarihten itibaren ülkemizin demokrasi temelinde sürdürülebilirliği basın emekçilerimizin desteğiyle sağlanmaktadır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Türkiye basını, milletin gerçek ses ve iradesinin belirme yeri olan Cumhuriyet’in etrafında çelikten bir kale meydana getirecektir. Bir fikir kalesi, düşünüş kalesi’ ifadeleriyle basının demokratik zemindeki önemine dikkat çekmiştir. Gerçeği arama yolunda ışık olan gazetecilerin mesleklerini icra ederken; insan haklarına, hukuka ve devlet normlarına ait değerlere sahip çıkacaklarına ve bağlılıklarının devamlı olacağına kanaat getiriyorum. Fakültemizde yetişen geleceğin basın emekçilerinin de ustalarından el alarak ulusal ve uluslararası zeminde ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Dekan Prof. Dr. Tanyıldızı mesajını, “Yalnızca ülkemize özgü olan ve 1961’den beri kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. İşin mutfağı olan matbaadan, son aşama olan editoryal sürece kadar haber yolunda emek veren bütün basın çalışanlarını bu vesileyle kutluyor, görevini icra ederken yaşamını yitiren bütün gazetecileri saygıyla anıyorum” cümleleriyle tamamladı.