Fırat Haber

FÜ’de “AB Projeleri Hazırlama ve Uygulama Eğitimi” yapıldı

Fırat Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi Başkanlığı Öğretim Görevlisi Dr. Ceyda Akıllı koordinatörlüğünde “AB Projeleri Hazırlama ve Uygulama Eğitimi” isimli TÜBİTAK 2237/A etkinliği düzenlendi.

Fırat Üniversitesinde görev yapan 30 araştırma görevlisinin katılımcı olarak yer aldığı etkinlikte; Prof. Dr. İzzet Taşar, Doç. Dr. Işıl Şahin Gülter, Öğr. Gör. Dr. Ceyda Akıllı, Öğr. Gör. Murat Apaydın ve Öğr. Gör. Burak Çanakçı eğitmen olarak görev aldı.

Eğitimlerde katılımcılara projeye ilişkin genel kavramlar, mantıksal çerçeve matrisi, ihtiyaç analizi, paydaş analizi, bütçe planlaması, proje yönetim metodolojileri hakkında detaylı bilgi verildi.  Katılımcılara Erasmus+ Ulusal Projeleri (KA1 ve KA2), Erasmus+ Jean Monnet, Erasmus+ Mundus Design Measure, HORIZON, COST, IPA, ERC ve ESC projelerine ilişkin tüm hazırlama ve uygulama süreçleri aktarılarak örnek proje metinleri paylaşıldı.

Tüm katılımcıların Funding & Tenders ve Webgate platformlarına üye olmaları sağlanarak başvuru usul ve esasları hakkında bilgi verildi. Uygulamalı grup çalışmalarının gerçekleştirildiği etkinlikte, katılımcılar tarafından 4 farklı AB projesi taslağı hazırlandı.

Etkinlik sayesinde, genç araştırmacılar arasında proje kültürüne dayanan bir takım ruhu oluşturuldu. Farklı alanlardan genç araştırmacılar bir araya gelerek multidisipliner proje ekipleri kurularak yeni dönemde yapılacak AB başvurularına ilişkin tasarılar hazırlandı.

FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Doğru’nun katılımıyla gerçekleştirilen sertifika töreninde, etkinliği başarı ile tamamlayan tüm katılımcılara sertifika verildi.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü