Fırat Haber

FÜ’de Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılışı yapıldı

Fırat Üniversitesi Rektörlük kampüsünde yapımı tamamlanan Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi binası düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Daha önce Harput Yerleşkesi’nde bulunan Merkezi Araştırma Laboratuvarı Rektörlük Kampüsünde yapımı tamamlanan yeni binasında hizmet vermeye başladı.

Düzenlenen açılış törenine; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mahmut Doğru, Munzur Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Şahin, Merkez Müdürü Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu ile akademisyenler katıldı.

Açılışta konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Daha önce Üniversitemizin Merkez Araştırma Laboratuvarı Harput Kampüsümüzde bulunmaktaydı. Buranın kampüsümüze biraz uzak olması nedeniyle çok yararlı olmayacağını düşünerek kampüs içerisinde bütün hocalarımızın rahatlıkla ulaşabileceği bir konumda Merkez Araştırma Laboratuvarlarını yeniden yapmış olduk. Orada bulunan bütün cihazlarımızı buraya taşıdık. İnşallah bundan sonraki süreçte hocalarımız öğlen arası bile olsa merkez laboratuvarına gelerek kendi çalışması ile ilgili deney yapabilecekler. Laboratuvarda hocalarımızın Malzeme, Kimya, Fizik, Mühendislik ve Sağlık alanlarında birçok çalışmalarını yapabilecek donanımlı cihazlarımız var. Yine bu kapsamda aldığımız mikroskopları en kısa sürede üniversitemizdeki hocalarımızın kullanımına sunacağız. Açılışını yaptığımız Laboratuvarımızın üniversitedeki hocalarımıza, devletimize ve milletimize hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum” dedi.

Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu ise Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi binasının daha önce Malatya yolu üzerindeki Harput Yerleşkesi’nde olduğunu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın olur ve destekleriyle merkez kampüste yeni binasına taşındığını belirterek, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından merkezin açılışı yapılarak laboratuvarlar gezildi.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü