FÜ İletişim Fakültesi İletişim Müzesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor

0
224

Haber ve Fotoğraf: Halil İbrahim Ergül

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Harput Yerleşkesi’nde bulunan İletişim Müzesi, ziyaretçilerini ağırlamaya ve kültürel deneyimler sunmaya devam ediyor. Müze, geçmişten günümüze iletişim araçlarını sergileyerek ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunuyor.

Teknik Bilimler MYO öğrencileri İletişim Müzesi’nde

İletişim Müzesi ve Fotoğraflarla Yaşayan Harput karma fotoğraf sergisini Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri ziyaret etti. Dr. Öğr. Gör. Ferda Başgün, Öğr. Gör. Sena Yavuz Bürhan ve Grafik Teknikeri Handan Kahraman’ın katkılarıyla Müze’ye gelen öğrenciler, açılışta büyük emeği olan Öğr. Gör. Recep Bağcı’nın Müze tanıtımını dinlediler. Öğrenciler, müze ziyaretini tamamladıktan sonra, Öğr. Gör. Recep Bağcı’ya teşekkürlerini iletti.

Müze ziyaretinden sonra Öğr. Gör. Recep Bağcı, “Müze ve sergi ziyaretleri, öğrencilerin bilgi ve deneyimlerini artırmanın yanı sıra akademik gelişimlerine de katkıda bulunabilir” ifadelerini kullandı.

Lise öğrencileri de İletişim Müzesi’ni ziyaret etti

Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (İletişim Lisesi) öğrencileri de İletişim Müzesi’ni ziyaret ettiler. Gazetecilik bölümü öğretmeni Mine Demirel ve alan şefi Ayhan Sarıkaya’nın desteğiyle ziyarete gelen öğrenciler Öğr. Gör. Recep Bağcı’nın anlatımıyla araçlar üzerinden iletişim tarihine dair bilgi edindiler.

Müze gezisinin ardından Öğr. Gör. Recep Bağcı ile fotoğraf çektiren öğrenciler, Bağcı’ya teşekkürlerini ilettiler. Fırat Haber’e konuşan Bağcı, “Müze, ziyaretçilerimizi geçmişe götürmektir.  Ayrıca İletişim teknolojilerinin nasıl geliştiğini, günümüzde nasıl kullanıldığını anlatmayı amaçlamaktadır. İletişim araçlarının geçmişten bugüne nasıl değiştiğini görmek, teknolojinin hızlı ilerleyişini anlamak için önemli bir kaynak sunmaktadır” ifadelerini kullandı.