FÜ ile Fırat Dicle Havzası KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği ortak sempozyum düzenledi

0
3

Fırat Dicle Havzası KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği ile Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı tarafından ortaklaşa bir sempozyum düzenledi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyuma, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, Fırat, Dicle Havzası KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Başkanı Doç. Dr. Nihat Susaman, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turgut Karlıdağ, Sempozyum Onursal Başkanı Prof. Dr. Şinasi Yalçın, Türk KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Topuz, Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Ertaş ile yurt içinden ve yurtdışından 40’a yakın bilim insanı katıldı.

Sempozyumun İlk gününde Türkiye’de tanınmış birçok kulak burun ve boğaz anabilim dalındaki öğretim üyelerinin kadavra üzerinde yaptığı diseksiyon kurslarına çeşitli illerden çok sayıda doktor kursiyer katılırken, pratik uygulamalarının sonrasında kursiyerlere sertifikaları verildi. Özellikle kulak hastalıkları ile burun estetiği ve boyun tümörleri konuşulduğu sempozyum paneller ve konferanslarla devam etti. Bilimsel toplantı, yaklaşık 25 civarında konuşmacı ve 100 civarında katılımcı ile gerçekleşti.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü