Rektör Prof. Dr. Göktaş, yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi

Fırat Üniversitesinde uluslararası öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, İl Göç İdaresi Müdürü İrfan Yavuz ve ilgili akademisyenler katıldı.

Toplantıda öğrencilere ikamet izni, uluslararası koruma ve geçici koruma statüleri, Türkiye’de sahip olunan hak ve yükümlülükler başta olmak üzere ilgili konularda bilgilendirme yapıldı.

Toplantının sonunda yabancı uyruklu öğrenciler Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’a öğretmenler günü nedeniyle çiçek takdiminde bulundu.

Öte yandan Rektör Prof. Dr. Göktaş beraberindeki Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ve TÖMER Müdürü Doç. Dr. Süleyman Kaan Yalçın ile birlikte Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldiler. Ziyarette Rektör Prof. Dr. Göktaş, yabancı uyruklu öğrencilerle sohbet etti.

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü