Fırat Üniversitesi ile Kazakistan hükûmeti arasında ikili işbirliği projesi

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü ile Kazakistan hükûmeti tarafından finanse edilen “National Center of Science and Technology Evaluation” kurumu ortaklığında hazırlanan proje önerisi desteklenmeye hak kazandı.

Kazakistan Al-Farabi Üniversitesinden Prof. Dr. Rashid Nadirov’un yürütücü olduğu, Fırat Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Deniz Turan’ın ise araştırmacı olduğu proje, Aralık 2020 tarihinde başlayıp Aralık 2022 tarihinde son bulacak.

Proje kapsamında, araştırmacıların çalışmalarının bir kısmını Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünde gerçekleştirmesi planlanmakta.

Kaynak: Rektörlük Basın Yayın ve Halkla İlişkiler