Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gülsevin Fırat Üniversitesinin konuğu oldu

0
92

Fırat Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen “Dünya Dili Türkçe” konulu konferansa katılan Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, “Bütün dünyada Türkçe öğrenmeye rağbet artıyor” dedi.

Yunus Emre ve Türkçe Yılı dolayısıyla FÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından “Dünya Dili Türkçe” konulu çevrim içi konferans düzenlendi.

Program moderatörlüğünü Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Gömleksiz’in yaptığı konferansa konuşmacı olarak katılan Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gülsevin, Türk dilinin tarih açısından dünya dilleri arasında önemli bir yerde bulunduğunu belirterek, Türk dilinin günümüzde konuşulduğu coğrafyalar hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Gülsevin, “Dünya genelinde Türkçe öğrenmeye rağbet son zamanlarda iyice artıyor. Çünkü Türkiye’de üretilen diziler, filmler bütün dünyaya satılıyor. Bunlar kendi dillerine de çevrilebiliyor ama bazı yerlerde hem kendi dilleri hem Türkçe oluyor. En azından arkada Türkçe ses duyan izleyicilerden, Türkçe öğrenenler oluyor” ifadelerini kullandı.

Bilim, kültür ve dil tarihçilerinin Türk dilini ırmağa benzettiklerine belirten Prof. Dr. Gürer Gülsevin, “Nasıl ki ırmak dolaştığı yeri beslerse ve etkilenirse, Türk dili ve kültürü de geçtiği coğrafyayı besliyor, etkileniyor” dedi.

Çevrimiçi konferansta konuşan FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş da Türk dilinin öneminden bahsederek, konferansa katılımından dolayı Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin’e teşekkür etti.

KAYNAK: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü