Farklı bir spor deneyimi: flag futbol

0
387

Haber: Şükrü Akaslan / Yunus Deniz

Flag futbol, diğer adıyla “bayrak futbolu” kurallı bir takım oyunudur. Türkiye’de yaygın olarak bilinmese de kadınlar arasında birçok bölgede oynanmaktadır.

Flag futbol, Amerikan futboluna benzerliğiyle dikkat çekiyor. Oyunu, Amerikan futbolundan ayıran özelliği ise kask ve omuz koruması olmadan oynanıyor olması. Amerikan futbolunda bulunan ekipmanların yerine bel bölgesine bayrak takılarak oynanan oyun için Türkiye’de henüz bir federasyon kurulmadı. Kadınlar arasında ilgi gören flag futbol, henüz olimpik bir spor olmadığı için Türkiye’de Ragbi Federasyonu’na bağlı olarak faaliyet gösteriyor.

Oyuncu sayısı 5-6 veya 7 kişi olarak değişebilen bu sporda, 5 kişilik spor müsabakalarında oyunda karşı takıma flag çekme haricinde herhangi bir fiziksel temasa izin verilmiyorken, 6 veya 7 kişilik müsabakalarda bir de blok yapılabiliyor. Bayrak futbolunda rakibe hücuma kalkmak yerine oyuncuların bellerine bağladıkları bayrakları almak yeterli geliyor. Bayrak futbolu bu nedenle daha az agresif oynanıyor.