Fırat Haber’de staj yapan öğrenciler, “Görsel Habercilik Atölyesi” çalışmalarını sahada yaptılar

0
513

Haber: Emre Aydın
Fotoğraf: Arş.Gör. İlkay Ceren Sönmez

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 2020-2021 yaz dönemi staj çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Fırat Haber’de staj yapan öğrenciler, FÜ Mühendislik Kampüsü’nde “Görsel Habercilik Atölyesi” kapsamında düzenlenen uygulamalı görsel haber çekimine katıldı.

Yaz dönemi staj faaliyetlerine İletişim Fakültesi uygulama birimi olan Fırat Haber’de devam eden 8 öğrenci, stajlarına uygulama çalışmalarıyla da devam ediyor. Öğrenciler bu kapsamda, Mühendislik Kampüsü’nde düzenlenen Görsel Habercilik Atölyesi çalışmalarına katıldı.

Öğrencilere basın fotoğrafçılığı uygulamalı eğitimi, Fırat Haber Editörü Arş. Gör. Erhan Kılıç ve Editör Yardımcısı Arş. Gör. İlkay Ceren Sönmez tarafından verildi.

Öğrenciler basın fotoğrafı çekme tekniklerini uygulamalı olarak eğitmenlerinden öğrendi. Eğitim renkli görüntülere de sahne olurken, öğrenciler aldıkları fotoğrafçılık eğitimi ile hazırlayacakları haberlere görsel zenginlik de kazandıracaklar.

Fırat Haber’de staj yapan öğrenciler, Fakültenin uygulama biriminde hem atölye çalışmalarına katılıyor hem de sahada haber hazırlama uygulaması yapıyorlar.