Fırat Üniversitesi araştırma üniversiteleri sıralamasında büyük bir başarıya imza attı

Fırat Üniversitesinin ev sahipliğinde Elazığ’da gerçekleştirilen “Araştırma Üniversiteleri Toplantısı”nda araştırma üniversiteleri 2021 yılı performans sıralaması açıklandı.

Araştırma Üniversiteleri Toplantısında YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan tarafından açıklanan üniversitelerin 2021 yılı performans sıralamasında FÜ, araştırma üniversiteleri arasında başarı sıralamasını yükselterek tarihi bir başarıya daha imza attı.

Bir önceki yıla göre başarı sıralamasını yükselten FÜ, 23 üniversite arasında 17. sırada yer aldı. A1, A2 ve A3 kategorileri diye üçe ayrılan performans sıralamasında Fırat Üniversitesi 36,73 puanla A3 kategorisinde yer alarak Türkiye’nin en iyi 17. üniversitesi oldu.

A3 kategorinde FÜ’nün gerisinde; Marmara Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi yer aldı.