Fırat Üniversitesi Hastanesinde sağlık personeline eğitim semineri

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Aydemir, FÜ Hastanesinde çalışan sağlık personeline yönelik düzenlenen eğitim konferansına katıldı.

Konferansta empatinin hayatımızdaki önemine değinen Doç. Dr. Aydemir, Hastanede çalışan sağlık personelinin insan odaklı empati özelliğinin yüksek olması gerektiğine dikkat çekti.

Doç. Dr. Aydemir; empatinin sempatiden farklı olduğunu, benmerkezciliğin iletişime zarar verdiğini dile getirirken, hastanelerde teropatik iletişimin gerekliliğine vurgu yaptı. Konferansta ayrıca empati ve benmerkezcilik çeşitli uygulamalarla örneklendirilerek anlatıldı.

Fırat Üniversitesi Hastanesi 6. Kat Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime çok sayıda sağlık personeli katıldı.

Kaynak: Fırat Üniversitesi Hastanesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü