Fırat Üniversitesi öğrencileri davul ve klarnetle karşılandı

0
50

Yaklaşık 45 bin öğrencisi 5 bini aşkın akademik ve idari personeliyle Fırat Üniversitesinde 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı bugün itibariyle başladı.

Online eğitimin ardından yüz yüze eğitime geçilen Fırat Üniversitesinde öğrenciler davul, klarnet ve çiçeklerle karşılandı.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, beraberindeki Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ve Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar ile birlikte öğrencileri kapıda karşıladı.

Uzun bir sürenin ardından üniversite yolunu tutan öğrenciler kapıda gerçekleştirilen karşılama töreni nedeniyle oldukça mutlu oldular.

Canlı müzik, davul, klarnet ve çiçeklerle karşılanan öğrenciler Rektör Prof. Dr. Göktaş ile bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi. Harput musikisinden eserlerin çalındığı karşılama töreninde il dışından gelen öğrencilere Elazığ’ın kültürel değerleri de tanıtıldı.

Karşılama töreninde açıklama yapan FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Bugün çok iyi ve huzurlu bir ortamda öğrencilerimiz eğitim ve öğretime başlıyorlar. Bu sene eğitim ve öğretim yüz yüze olacak. Biz öğrenci kardeşlerimizle sınıflarda eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüreceğiz. Bu yıl yaklaşık 10 bin 36 öğrenci kardeşimiz Fırat Üniversitesi ailesine katıldı. Ben yeni başlayan kardeşlerimize hoş geldiniz diyorum. Onlara ve tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Yeni eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, akademisyenlerimize ve idari personellerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Canlı müzik eşliğinde çiçek ve hediyelerle kapıda karşılanan üniversite öğrencileri de eğitim ve öğretim döneminin başlamasından ve kampüste olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, kendilerine sürpriz yaparak kapıda karşılayan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ve üniversite yönetimine teşekkür ettiler.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü