Fırat Üniversitesi öğrencilerine uyuşturucunun zararları anlatıldı

0
31

Bağımlılık ile mücadele kapsamında, uyuşturucunun zararlarını anlatmak amacıyla Konya İl Emniyet Müdürlüğüne ait “Narko Tır” Elazığ İl Emniyet Müdürlüğünün talebi üzerine Elazığ’a geldi. Elazığ’a gelen “Narko Tır” Üniversite kampüsü içerisinde öğrencilere tanıtıldı.

Üniversite Evi önünde kurulan “Narko Tır” içerisinde öğrencilere uyuşturucunun zararları anlatıldı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş yaptığı açıklamada; “Yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizin sağlıklı yetişmesi ve bu tür zararlı alışkanlıklardan uzak durması bizim için oldukça önemli. Üniversitelerimizde en büyük genç kitlesinin olduğu yerlerden bir tanesi özellikle üniversite öğrencilerinin bu konuda bilinçlenmesi bu tür bağımlılık yapan maddelerden uzak durması oldukça önemli bir konudur. Bu bağlamda İl Emniyet Müdürümüz üniversite öğrencilerine farkındalık yaratmak için böyle bir etkinlik yaptılar öğrencilerimiz buradaki bağımlılıkla ilgili geçmişte yaşadıkları görüntüleri ve bilim insanlarının yaptıkları araştırmaları görerek maddelerin ne kadar zararlı olduğu hususunda bilinçleniyorlar” dedi.

Elazığ İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel ise, “Malumunuz sahada zehir tacirleri ile mücadelemiz amansız şekilde devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımızın da bu konuda kesin emir, talimat ve hassasiyetleri var. Gençlerimizi bu zehir tacirlerinin ellerinden kurtarmak ve bu illetin eline düşmelerini engellemek için böyle bir önleyici faaliyeti bugün burada öğrenciler ile buluşturduk” dedi.

Programa, FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, FÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Sinan Akpınar, emniyet görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü