Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ın 15 Temmuz mesajı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Prof. Dr. Demirdağ mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türk milletinin iradesi ve Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu ve halkın Cumhurbaşkanına sahip çıkması darbecilere ders niteliğinde olmuştur. 15 Temmuz demokrasi zaferidir. 15 Temmuz darbe ve işgal girişimidir. İçimizde bizden görünen fakat ipleri dış güçlerin elinde olan bu ülkenin birlik ve dirliğine kasteden hain bir girişimdir. 15 Temmuz bir vatan hainliğiydi, bir ihanetti, bir alçaklıktı. 15 Temmuz, Türkiye’nin millî çıkarlarını zedelemek ve Türkiye’yi dünyada zor durumda bırakmak için dış güçlerin emrinde ajanlık faaliyeti yürüten millet düşmanlarının darbe girişimiydi. 15 Temmuz, Türkiye’nin geleceğiyle, istikbaliyle, istiklaliyle ve aziz milletimizin huzuruyla oynamaya yeltenenlerin alçaklığıydı. Üniversite olarak hain kalkışmanın olduğu ilk dakikalardan itibaren sokaklara çıktık, o günden bugüne kadar her platformda hukuk içinde mücadelemizi sürdürüyoruz. Devletimize ve demokrasiye kastetmek üzere FETÖ’nün kalkıştığı hain darbe girişimine karşı destan yazan, millî iradeye ve devletimizin bekasına sahip çıkan tüm milletimize şükranlarımı sunuyor, başta 15 Temmuz kahramanlarımız olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet, minnetle anıyor, gazilerimize de sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.”

Kaynak: Rektörlük Basın ve Halkla İlişkiler