Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 34’üncü dönem mezunlarını uğurladı

0
269

Haber ve Fotoğraf: Emre Alperen Borazan

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi, 34’üncü dönem mezunlarına Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet töreni ile veda etti.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan mezuniyet törenine; Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, Fırat Üniversitesi yöneticileri, öğretim elemanları, aileler ve mezun öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Hekimlik mesleği doğrudan insana dokunan önemli ve zor bir meslek. Çaresiz bir insana yardımcı olmak, ağrısını dindirmek ve duasını almak çok önemli. Hem sizlerin hem de ailelerinizin hem de devletimizin büyük emek verdiği uzun ve zorlu bir sürecin son günü. Hekimlik yeminini ettikten sonra çok kutsal bir unvan olan ‘Doktorluk’ unvanını alacaksınız. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyor, sizleri eğiten anne ve babalarınız olmak üzere tüm hocalarınızı yürekten tebrik ediyorum.” dedi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze ise “Bu yıl 129 genç doktoru mezun etmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak bugüne kadar 5 bin doktor mezun ederek sağlık ordusuna kattık.” ifadelerini kullandı.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman da mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze mezun öğrencilere hekimlik andını okuttu.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni, mezun olan öğrencilere diplomalarının verilmesi ve fotoğraf çekimlerinin ardından gerçekleştirilen kep atma töreni ile sona erdi.