Fırat Üniversitesinde Rektörlük devir-teslim töreni gerçekleştirildi

0
489

Fırat Üniversitesinde, Rektörlük devir-teslim töreni sosyal mesafe kuralları içerisinde yapıldı. Görev süresi dolan Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, yerini yeni Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’a devretti.

Devir teslim töreninde, sekiz yıllık görevinin ardından rektörlüğe veda konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, yeni rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’a başarılar dileyerek, “Her zaman belirttiğimiz gibi makamlar geçicidir, kalıcı olan hizmettir. Ben 8 yıllık görevimde şehrimiz için, üniversitemiz için hizmetler yapmaya çalıştım. Fırat Üniversitesinde 8 yıl boyunca rektör olarak üniversitemize hizmet etmek, üniversitemizin adını dünyada duyurmak benim için gurur vericiydi. Bundan sonraki süreçte değerli kardeşimiz Fahrettin Hocamızın bu görevi layıkıyla yapacağına olan inancım tamdır. Hocamıza yeni görevinde başarılar diliyorum, üniversite adına önemli başarılı hizmetlere imza atacağına inanıyorum” dedi.

Fırat Üniversitesi yeni Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise, Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ve ekibine Üniversiteye yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan beyefendinin tensipleriyle, 1982 yılında öğrenci olarak başladığım ve tam 30 yıl görev yaptığım üniversiteme, yuvama rektör olarak atanmaktan gurur ve onur duyuyorum. Bu nedenle beni göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a ve YÖK Başkanımız M. A. Yekta Saraç’a şükranlarımı arz ediyorum. Tekrar Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ hocamıza ve bütün çalışma ekibine üniversitemize yaptıkları hizmetten dolayı şahsım, bütün üniversite personelim ve öğrencilerimiz adına teşekkür eder, şahıslarına ve kıymetli aile fertlerine sağlık ve afiyetler dilerim” dedi.

Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektörlük Cübbesini yeni Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’a giydirdi.

Fırat üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Göktaş’tan çiçek yerine “bağış” ricası…

Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, kutlama amacıyla çiçek ve benzeri hediyeler gönderilmesi yerine, Fırat Üniversitesinde eğitim gören maddi durumu iyi olmayan öğrencilere destek verilmek üzere Fırat Üniversitesi Öğrenci Destek Hesabına bağış yapılmasını istedi.

Bu konuda gösterecekleri hassasiyet ve anlayışları için şimdiden herkese teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Kutlama amacıyla çiçek ve benzeri hediyeler göndermek isteyenler bunun yerine Fırat Üniversitesi Öğrenci Destek Hesabına (TR55 0001 0015 8634 7427 3650 68) bağışta bulunabilirler” dedi.

Kaynak: Rektörlük Basın ve Halkla İlişkiler