Ana Sayfa Kampüs FÜ, 2023 YKS kontenjan doluluk oranıyla en çok tercih edilen üniversiteler arasında...

FÜ, 2023 YKS kontenjan doluluk oranıyla en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı

0
165

Akademik ve fiziki alt yapısıyla birlikte öğrenci sayısının da her geçen yıl artmaya devam ettiği Fırat Üniversitesi, 2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre bu yıl yaklaşık %97.13’lük kontenjan doluluk oranına ulaştı. 

2023-2024 eğitim-öğretim dönemi için FÜ’ye 10 Bin 407 kontenjana 10 Bin 108 öğrenci yerleşti ve genel kontenjan doluluk oranı % 97.13 oldu.

Öte yandan bu yıl açılan Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği, Eczacılık, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Sanat Tarihi bölümleri ise yüzde 100’lük doluluk oranına ulaştı.

Yeni kayıt yaptıracak lisansüstü programlardaki öğrenciler ile birlikte FÜ’ye bu yıl 10 Bin 108’e aşkın yeni öğrenci katılacak ve toplam öğrenci sayısı yaklaşık 45 Bin olacaktır.

FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada “Fırat Üniversitesi ailesi olarak, yeni öğrencilerimize Üniversitemizi tercih ettikleri için teşekkür eder; yeni eğitim-öğretim yılının Üniversitemize, akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve yükseköğretim camiasına hayırlı olmasını temenni ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü