FÜ İletişim Fakültesinde “Fırsat İçin Bekleme Fırsat Yarat” konferansı düzenlendi

0
69

Haber ve Fotoğraf: Ayşe Yaşar, İrfan Gazi Avci, Muhammed Yadin Yılmaz, Zeynep Sancar

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi AMFİ Salonu’nda gerçekleştirilen “Fırsat İçin Bekleme Fırsat Yarat” konferansında, kadın girişimciler iletişim öğrencileriyle buluştu.

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Gör. Mehmet Fatih Çakar ve öğrencileri tarafından hazırlanan konferansa konuşmacı olarak ETSO İcra Kurulu Başkanı Tuba Demirkıran katıldı. FÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı, Avukat Seda Demirtaş, İşletmeci Gülseren Kırklı, öğretim elemanları ve öğrenciler de konferansı izleyenler arasında yer aldı.

Programın hazırlanmasına katkı sunan Dr. Öğr. Gör. Çakar, “Biz bölüm olarak, her yıl düzenli bir şekilde bu tür etkinliklerin içinde bulunuyoruz. Öncesinde ana başlığımız tanıtımdı, daha sonra sosyal sorumluluk oldu. Bu yıl da ana başlığımız girişimcilik. Bu etkinliklerde bulunurken bizim amacımız; öğrencilerimize bir organizasyon yapma veya bir organizasyon yapabilme becerisini ortaya koyabilme yetisini öğretmektir” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere girişimcilik üzerine tavsiyelerde bulunan ETSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Demirkıran ise, “Ben Elazığ’da ilk KPSS kursunu kuran bir kadınım. Bu süreçte birçok zorluk atlattım fakat kendimi geliştirmeye devam ettim. 6 bine yakın öğrenci yetiştirdim. Hayattaki engellere karşı hep mücadele ettim, pes etmedim. Size öncelikli tavsiyem öncelikle yabancı bir dil öğrenin, özellikle İngilizceyi geliştirin. Sonra da iletişim becerilerinizi geliştirin” dedi.

Avukat Demirtaş da mesleğine dair tecrübelerini şu ifadelerle paylaştı: “Hiçbir maddi destek almadan öğrenciyken avukatların yanında çalışmaya başladım. Bu mücadelem sayesinde mezun olduktan sonra kendi ofisimi açacak yetkinliğe eriştim.

İşletmeci Kırkıl da “2011’de iş hayatına atıldım. Elazığ’da bir işletme yeri açtım. Bu çok güzel bir duygu ve çocuklarım da beni desteklediler” ifadeleriyle girişimcilik anılarını paylaştı.

Konuşmaların ardından FÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı, Tuba Demirkıran’a; Dr. Öğr. Gör. Mehmet Fatih Çakar ise Seda Demirtaş ve Gülseren Kırklı’ya hediye ve çiçek takdiminde bulundu.