FÜ İletişim Fakültesinde TÜBİTAK projeleri ve Avrupa fonları hakkında eğitim verildi

0
223

Haber ve Fotoğraf: Emre Alperen Borazan

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesinde FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı ve akademik personelin katılımı ile “Yükseköğretim Kurumlarının Yararlanabileceği Avrupa Birliği Destekleri” ve TÜBİTAK projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

FÜ İletişim Fakültesinde akademisyenler ile bir araya gelen FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, TÜBİTAK tarafından desteklenen 1000, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1007, 2209-A, 3001, 3501 ve 3005 projeleri hakkında bilgi verdi. Projelerin devamlılığının öneminden bahseden Prof. Dr. Yılmaz, yapılan tüm projelerin Fırat Üniversitesinin prestiji açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Yılmaz, YÖK tarafından belirlenen ve Türkiye’nin en iyi 20 üniversitesinin yer aldığı “Araştırma Üniversiteleri” listesine Fırat Üniversitesinin de girdiğini belirterek, araştırma üniversitesi olmanın görev ve sorumluluklarının yerine getirilmesinin önemini vurguladı.

Prof. Dr. Yılmaz’ın TÜBİTAK tanıtımları ardından Öğr. Gör. Ceyda Akıllı, proje döngüsü yönetimi, uluslararası proje yönetimleri ve süreçleri hakkında bilgiler verdi. Toplantının kapanışında Prof. Dr. Yılmaz, akademisyenlerin sorularını yanıtlayarak, teşvikler hakkında da bilgi verdi.