FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

0
232

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Göktaş mesajında şu ifadeleri kaydetti:

“Ülkemizin içerisinde bulunduğu tüm zorluklara rağmen; inanç, sabır ve azimle verdiği bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandıran ecdadımız, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak milli iradenin gücünü tescil etmiştir. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, TBMM’nin kurulduğu bu önemli günü yarınlarımızın meşalesi, kahraman bir milletin evlatları olan çocuklarımıza armağan ederek, vatanımızı, milletimizi, sancağımızı ve devletimizi çocuklarımızın koruyacağına, geleceğimizi onların aydınlatacağına olan inancını 23 Nisan’la özdeşleştirmiştir. Dünyadaki yegâne çocuk bayramı olan 23 Nisan aynı zamanda sevginin, kardeşliğin ve barışın da sembolüdür.

İstiklâl Savaşımızın lideri, milli iradenin temsil edildiği Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilen ve dünyadaki tek çocuk bayramı olan bu bayram; aziz vatanımızı her alanda en ileriye taşımak için yılmadan, büyük bir azim ve kararlılıkla çalışmamıza ve kenetlenmemize vesiledir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

Kaynak: Rektörlük Basın Yayın ve Halkla İlişkiler