FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’tan Engelliler Haftası mesajı

0
66

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Göktaş mesajında şunları ifade etti: 

“Engelli vatandaşlarımıza karşı duyarlılık ve farkındalığın arttırılması amacıyla Birleşmiş Milletlere üye 156 ülke ile birlikte 10-16 Mayıs tarihlerini Engelliler Haftası olarak kutlamaktayız.

Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata entegre edilerek yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, medeni bir toplum olmanın zaruretlerindendir. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu değildir. Sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyan toplumsal bir husustur.

Devletimiz, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak son yıllarda toplumsal yaşamda etkinlik alanlarını genişletmek ve daha iyi yaşam koşulları sağlamak amacıyla; engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin ekonomik ve sosyal durumlarını iyileştirmeye yönelik çok önemli düzenleme ve uygulamaları hayata geçirmiştir.

Engelli kardeşlerimizin hayatlarını daha da kolaylaştırmak, onların toplumla daha da bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarını mümkün kılmak, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini de beraberinde getirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Engelliler Haftası’nın, toplumuzda engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına katkı sağlayacağını ümit ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum.” 

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü