FÜ URAP verilerine göre başarı sıralamasını yükseltmeye devam ediyor

0
201

Fırat Üniversitesi, URAP Araştırma Laboratuvarının hazırladığı “Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri” sıralamasında yükseliş gösterdi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü URAP (University Ranking by Academic Performance) Laboratuvarı’nda yürütülen çalışmalar sonucunda üniversitelerin 2021-2022 genel sıralaması belli oldu.

2020-2021 döneminde dünyada 1200., ülkemizde ise 18. sırada yer alan FÜ, 2021-2022 döneminde dünya sıralamasında 1147. sıraya, ülkemizde ise 15. sıraya, devlet üniversiteleri arasında ise 13. sıraya yerleşerek geçen yıla oranla başarı sırasını yükseltti.

2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuvarı, yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metotlar geliştiriyor ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşıyor.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, bu başarıdan ötürü başta akademisyenler olmak üzere tüm personellerini kutlayarak, araştırma üniversitesi olan FÜ’nün her geçen gün başarı sırasını arttırdığını, hedefin sürekli dünyada ilk 1000 üniversite arasında yer almak olduğunu belirtti.

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü