FÜ’de “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kadınlarımız” konulu panel düzenlendi

0
43

Fırat Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin tarafından “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kadınlarımız” konulu panel düzenlendi.

Bahaeddin Ögel Konferans Salonu’nda düzenlenen panele: Elazığ Vali Yardımcısı Armağan Yazıcı, FÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, FÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bahar Demirel, Giresun Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Reyhan Ayşen Wolff, Elazığ İŞKUR İl Müdürü Abdullah Balcı ve FÜ öğretim üyelerinden Doç. Dr. Handan Karakaya, Dr. Öğretim üyesi Onur Yerlikaya Şaşmaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, kadın erkek eşitliğinde bahsetti.

FÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bahar Demirel ise Cumhuriyetin 100. yılında kadınların toplumdaki yerini anlattı.

Elazığ Vali Yardımcısı Armağan Yazıcı, yapılan panelin farkındalık oluşturma konusunda katkı sağlayacağını söyledi.

FÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğretim üyesi Onur Yerlikaya Şaşmaz, Cumhuriyetin ilelebet var olması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti.

Giresun Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Reyhan Ayşen Wolff da kadınların güçlenmesi ve güçlendirilmesi politikası hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Son olarak Elazığ İŞKUR İl Müdürü Abdullah Balcı, kadınların iş gücüne katılmasının öneminden bahsederken, kadınlara istihdam sağlanması konusundaki engelleri anlattı.

Panel sonunda konuşmacılara teşekkür belgeleri verildi.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü