FÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunlarının 4’üncü büyük buluşması gerçekleştirildi

0
403

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunlarının 4’üncü büyük buluşması, Mühendislik Fakültesinin öğretime başlamasının 50’inci yıl dönümünde FÜ’de gerçekleştirildi. 

İlk mezunlarını 1976 yılında veren Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünün mezunları 21 Ekim 2022 Cuma günü bölümde öğrencilerle bir araya gelerek tanıştılar. Mezunlar, yıllar içinde edindikleri bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşırken, öğrenciler de mühendislik mesleği ve iş ile ilgili konularda karşılıklı diyalogda bulundular. 22 Ekim 2022 Cumartesi günü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünün mezunlarından yaklaşık 300 kişinin AKM’de bir araya geldiği program, mezunların öğrencilik günlerini yad ettiği ve o günlerde yaşadıkları anıları canlandıran bir sinevizyon sunumu ile başladı.

Programda konuşan Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, FÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun olan birçok mühendisin sanayi ve bürokrasi alanında çok iyi yerlerde bulunduklarını belirterek, üniversite olarak bu durumdan çok mutluluk duyduklarını söyledi. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Akpınar ise toplanmalarındaki birinci amacın fakültelerinden mezun olan mühendislerin tecrübelerinden yararlanmak olduğunu belirtti. Programda ayrıca 1984 yılı mezunu Önder Piyade, 1986 yılı mezunu Ömer Sami Yapıcı ve 1999 yılı mezunu Sibel Ünal mezunlar adına duygu ve düşüncelerini aktardılar. FÜ’nün günümüzde ulaştığı konumdan duydukları mutluluğu dile getiren tüm mezunlar, Fırat Üniversitesinin mezunu olmaktan onur duyduklarını vurguladılar. Program gün boyu, bölümü daha ileri taşımaya yönelik olarak eğitim-öğretim, öğrenciler ve mezunları içeren konularda yapılan 3 oturum ile devam etti.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü