FÜ’de Felsefe ve Din Bilimleri Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu düzenlendi

0
27

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından Felsefe ve Din Bilimleri Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu’nun ikincisi düzenlendi  

Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumda Din Eğitimi, Din Felsefesi, Din Psikolojisi, Dinler Tarihi, Felsefe Tarihi ve İslam Felsefesi üzerine Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü alanında eğitim-öğretim gören lisansüstü öğrencilerinin hazırlamış olduğu bilimsel çalışmalar ele alındı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Felsefe Din Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Erdoğan, kendi vatanını terk etmiş bilim ve sanatı geri getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir, İlahiyat Fakültesinin son zamanlarda gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerin artarak devam edeceğini ifade etti.

FÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Sunkar, Felsefe ve Din Bilimleri Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu’nun gelenekselleştiğini ifade ederek, bundan sonraki süreçte daha da güçlü bir şekilde devam edeceklerini vurguladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, İlahiyat Fakültesinin kendileri için oldukça önemli olduğunu söyleyerek Fakültenin çalışmalarını desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü