FÜ’de “Gurbet’te” adlı serginin açılışı yapıldı

0
53

Fırat Üniversitesinde, merkezi Hollanda’da bulunan Atlas Kültür Merkezi tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde “Gurbet”te isimli fotoğraf sergisinin açılış gerçekleştirildi.

Atlas Kültür Merkezi kurucusu Şahin Yıldırım, “Gurbette sergimiz; Hollanda’ya 1960’lı yıllarda göç eden birinci neslinin hayat hikâyelerini ele almış ve onların yaşam mevkilerini acısıyla, tatlısıyla hikâyelerini barındırıyor. 1960’lı yıllarda Türkiye’nin farklı illerinden Hollanda’ya giden büyüklerimiz orada bir yaşam kurdular. O yaşamlarında şu anda dördüncü nesil yetişti. Ben de ikinci nesil neferi olarak bu çalışmayı yaptım. Buradaki çalışmayla amacımız aslında Hollanda’da bulunan kolektif tarihimizi arşivlemek ve yeni nesillere aktarmak” ifadelerini kullandı.

FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ise “Elazığ’ın yapısına baktığımız zaman çoğu aileden yakın ya da uzak bir tane gurbetçimiz vardır. O yüzden gurbetçilerimizin hayat hikâyelerinin burada sergi olarak, fotoğraf sergisi olarak üniversitemizde bulunması, sergilenmesi bizim için ayrı bir güzellik. Öteki taraftan baktığımızda bu tip etkinlikler bizim için ayrı bir kıymet arz ediyor. Daha öncesi dönemlerde farklı üniversitelerde yapılan bu serginin bu sefer de Elazığ’da sergilenmesi gerçekten bizim için ayrı bir mutluluk. Bu vesile ile emeği geçen herkese başta Atlas Kültür Merkezi Başkanı olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü