FÜ’de “Hoca Ahmet Yesevi ve Türk Dünyası” konulu konferans yapıldı

0
161

Fırat Üniversitesi ile Gazi Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Hoca Ahmet Yesevi ve Türk Dünyası” konulu konferans yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa; Elazığ Vali Yardımcısı İsmail Alsancak, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karaşıt, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, İl Müftüsü Selami Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar, FÜ eski Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ,  Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Fakülte Dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız’ı Elazığ’da, FÜ’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Hem Türk dünyasında hem de İslam dünyasında büyük bir değer olan Hoca Ahmet Yesevi Hz.’nin hayatını değerli Rektör hocamız bizlere anlatacak. Türkiye’deki en iyi uzmanlardan birisidir. Hocamız daha öncede Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde Rektörlük görevini yürüttü. Hocamıza Elazığ’a Üniversitemize geldiğinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Türk dünyasının birlik ve beraberliğinin sembolü Hoca Ahmet Yesevi’yi ve onun Türk dünyasındaki yerini anlattı.

Rektör Prof. Dr. Yıldız, Hoca Ahmet Yesevi Hazretlerinin bilinmesi ve gelecek nesillere anlatılması gereken değerli bir şahsiyet olduğuna, ”zaman” kavramına ayrı bir önem verdiğine bu kapsamda onu üçe ayırarak birinci kısımda ibadet ettiğini, ikinci kısımda ilimle ilgili uğraşılar verdiğini, üçüncü kısımda ise geçimini sağladığını ifade etti.

Konuşmaların ardından günün anısına Rektör Prof. Dr. Göktaş, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız’a plaket takdim ederken, Prof. Dr. Yıldız da Rektör Prof. Dr. Göktaş’a Hoca Ahmet Yesevi’nin eserlerinin yeraldığı kitap hediye etti.

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü