FÜ’de “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konulu panel düzenlendi

Fırat Üniversitesi Edebiyat Öğrenci Topluluğu tarafından “İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” konulu panel düzenlendi.

Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonu’nda düzenlenen panele, FÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulhalim Aydın, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahat Üstüner, fakülte kekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Mehmet Akif Ersoy’un gerek meslek hayatı, şair yönü ve gerekse yazdığı eserlerle Türk milletinin kalbinde ayrı bir yer edindiğini belirterek, düzenlenen panelin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Arş Gör. Mehtap Suiçer moderatörlüğünde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri Fatıma Şeyma Aksu, Yeliz Yonar, Emre Karaca İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy ile ilgili panele katılanlara çeşitli bilgiler sundular.