FÜ’de “Karşılıklı Anlaşabilirlik Yöntem ve Teknikleri” proje eğitimi düzenlendi

0
50

Fırat Üniversitesi TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında “Karşılıklı Anlaşabilirlik Yöntem ve Teknikleri” adlı proje eğitimi etkinliği gerçekleştirildi.

Üç gün boyunca İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde süren etkinliğin açılış programına FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz da katıldı.

Proje Koordinatörü FÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Özek açılış konuşmasında; programa aralarında İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesinin de olduğu 12 üniversiteden 104 öğrencinin başvurduğunu ifade etti. TÜBİTAK destekli projelerin özellikle son zamanlarda Fırat Üniversitesinde arttığını, bunda başta Üniversite Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın ve üniversite yönetiminin desteklerinin önemli rolü olduğunu belirten Prof. Dr. Fatih Özek, öncelikle Fırat Üniversitesi yönetimine ve TÜBİTAK’a sağladığı imkanlardan ötürü teşekkür etti.

FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz da konuşmasında Fırat Üniversitesinin Türkiye’deki 20 araştırma üniversitesinden biri olduğunu, bu başarının devam etmesi için TÜBİTAK projesi gibi dış kaynaklı projelerin son derece önemli olduğunu vurguladı. Özellikle sosyal bilimler alanında son zamanlarda önemli çalışmaların yapıldığını ve bu çalışmaları görmekten son derece memnun olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, Fırat Üniversitesi yönetimi olarak dış destekli proje çalışmalarını destekleyeceklerini söyledi.

Proje açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Ahmet Buran, Prof. Dr. Çiğdem Sağın Şimşek (ODTÜ), Prof. Dr. Fatih Özek, Doç. Dr. Melih Dikmen, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akkuş (Artvin Çoruh Üniv.) ve Dr. Bilgit Sağlam’ın proje eğitmenleri olduğu eğitim çalışmaları gerçekleştirildi.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü