Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 85’inci yılında FÜ’de anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü nedeniyle; Fırat Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi ile İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü işbirliğinde “Vefatının 85. Yılında Milli Mücadele’nin Lideri Mustafa Kemal Atatürk” konulu bir konferans düzenlendi.

Bahaeddin Ögel Konferans Salonunda düzenlenen anma programına;  FÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Saat 09.05’te saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan konferansta konuşmacı olarak  FÜ İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Aksın yer aldı.

Prof. Dr. Aksın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele dönemi konusunda çeşitli bilgiler verdi.