Güney Doğu Kariyer Fuarı, Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde başladı

0
403

Haber: Ayşegül Altunoluk
Fotoğraf: Emre Alperen Borazan – Zeynep Sancar

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Doğu-Güney Doğu Anadolu bölgesinde bulunan 10 üniversitenin ortaklığıyla gerçekleştirilen Güney Doğu Kariyer Fuarı, Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde konuklarına “merhaba” dedi. Fuara yüzlerce öğrenci katılım gösterdi. 

Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonu’nda bugün açılışı yapılan Güney Doğu Kariyer Fuarı’na; Vali Vekili Abdulkerem Abbasoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, protokol üyeleri, öğretim elemanları, işveren temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda konuk katıldı.

9-10 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek Kariyer Fuarı; öğrencilerin, mezunların iş ve staj yeri imkânlarını kolaylaştırmak ve verilecek eğitimlerle gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenleniyor.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda “Yetenek Her Yerde” sloganıyla üniversitelerin, kamu kuruluşları ve özel sektör kurumlarının katkılarıyla Türkiye’nin 11 ilinde gerçekleştirilecek fuarda, öğrenci, firma, kurum ve kuruluşlar bir araya geliyor.

Bölgenin en büyük kariyer fuarı olan Güney Doğu Kariyer Fuarı; Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde Batman, Bingöl, Dicle, Hakkâri, İnönü, Malatya Turgut Özal, Mardin Artuklu, Munzur, Siirt Ve Şırnak üniversitelerinden binlerce öğrenciyi ağırlıyor.

Fuar; Türk Yıldızları, TUİK, Aselsan, Roketsan, Quadra, Türk Kızılayı, Ziver Air Havacılık, Smarcle, TT Hotels gibi kurum ve kuruluşların katılımı, söyleşi ve imza programlarıyla gerçekleştirilecek.