HAVELSAN A.Ş İle FÜ arasında işyeri eğitimi iş birliği protokolü imzalandı

0
6

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden Fırat Üniversitesi ile savunma, bilişim ve siber güvenlik alanlarında yeni nesil teknolojiler üreten HAVELSAN A.Ş arasında işyeri eğitimi iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük Makamında düzenlenen imza törenine, HAVELSAN A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özkan, DDY Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ile HAVELSAN yetkilileri katıldı.

Eğitim – öğretime ilişkin işbirliğini geliştirmek ve yerleştirmek, araştırma geliştirme faaliyetleri ile ortak proje yürütmek amacıyla hazırlanan protokol; HAVELSAN A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özkan ile FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş arasında imzalandı.

İmzalanan protokol ile üniversitenin lisans öğrencilerinin işletmede mesleki eğitimlerini, iş yeri eğitimi ve bitirme projelerini HAVELSAN ile işbirliği içinde yapmaları, iki kurumun birlikte gerçekleştirecekleri bilimsel veya teknolojik araştırmalara yönelik projeler ve buna dayalı patent, faydalı model, yayın, makale konularında çalışmalar ile Fırat Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakültelerinde eğitim gören 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinin genel not ortalaması 4.00 ve üzerinde en az 3.00 olan HAVELSAN A.Ş tarafından seçilecek öğrencilerin iş yeri eğitimi yapmalarını kapsıyor.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü