Prof. Dr. Murad Atmaca, dünyadaki 3 psikiyatri profesöründen biri oldu

0
255

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murad Atmaca, İleri Düzey Metakognitif Terapist olarak diploma verilen Türkiye’de ilk ve dünyadaki toplam 3 psikiyatri profesöründen birisi olarak, Fırat Üniversitesinin ismini dünyaya duyurdu.

Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murad Atmaca, Oxford Üniversitesi Worcester College’de 2 yıldır süren eğitimini tamamlayarak, Metacognitive Institute tarafından İleri Düzey Metakognitif Terapist diploması almaya hak kazandı. Prof. Dr. Murad Atmaca, böylelikle kendi alanında Türkiye’de ilk ve dünyadaki toplam 3 psikiyatri profesöründen birisi oldu.

Metacognitive Institute tarafından ileri düzey Metakognitif Terapist diploması aldığını belirten Prof. Dr. Murad Atmaca, “Bu tarz ileri düzey diplomaya sahip olan dünyada çok sınırlı sayıda kişi var. Ülkemizde de birkaç kişi var. Ama psikiyatri dalı açısından baktığımızda, dünyada toplam 3 psikiyatri profesöründen biri olduğumu söylediler. Onlar da kendileri bunu bana mesaj olarak iletti. Bu onur verici bir şey. Dünyada önemli terapi ekollerinden birisinin, ileri düzey terapisti haline gelmek önemli.” dedi.

Terapiden yararlanan insan sayısının artabilmesi için bir taraftan bu eğitimlerin giderek yaygınlaşması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Murad Atmaca, “İnsanların da bu terapiden yararlanmasını sağlamak önemli bir görevimiz olacaktır. Fırat Üniversitesinin ismini duyurmuş olmak çok güzel. Türkiye’den katılmış olmak çok büyük ayrıcalık. Son olarak Oxfordaki eğitimde daha çok Avrupa ve ABD’den insanlar vardı. Türkiye’den gidiyor olmak, üniversitemizin de ismini duyurmak benim için onur vericidir.” diye konuştu.

Fırat Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada ise “Değerli hocamıza, çalışmasıyla bilim dünyasına ve Üniversitemize önemli katkılar sunmaya devam edeceği temennisiyle, çalışmalarında başarılar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü