Rektör Göktaş: “Üniversitemize 800 yataklı yeni bir hastane yapılacak.”

0
431

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Fırat Üniversitesine yeni hastane yapılacağını, “Mevcut hastanemize ilave olarak üniversitemize 800 yataklı yeni bir hastane yapılmasına karar verilmiş ve karar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 03.05.2023 tarihinde onaylanmıştır” sözleriyle duyurdu. 

FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, resmî Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Fırat Üniversitesi Hastanesine ilave yeni bir hastane yapılacağını açıkladı. Rektör Prof. Dr. Göktaş konuyla ilgili şunları ifade etti:

“Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, ilimizde verilen sağlık hizmetlerinde üniversite hastanemizin ne kadar önemli rol oynadığı görüldü. 

Üniversitemizin verdiği sağlık hizmeti kapasitesini artırmak ve ilimize/bölgemize daha iyi bir sağlık hizmeti sunmak maksadıyla depremden hemen sonra Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı nezdinde rektörlük olarak yoğun görüşmeler yapıp yeni bir hastane talebinde bulunduk. 

Neticede, mevcut hastanemize ilave olarak üniversitemize 800 yataklı yeni bir hastane yapılmasına karar verilmiş ve karar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 03.05.2023 tarihinde onaylanmıştır. 

Deprem izolatörünün de olacağı yeni hastanemiz ve mevcut hastanemiz ile birlikte bölgemize 3. basamak sağlık hizmeti vermeye devam edeceğiz. 

İlimize ve bölgemize hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum.”

Kaynak: Prof. Dr. Fahrettin Göktaş Resmî Twitter Hesabı