Rektör Göktaş’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

0
306

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Göktaş mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Millî bağımsızlığımızın, demokrasimizin ve cumhuriyetimizin öncüsü ve güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 102’inci yıldönümünü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük bir bağımsızlık mücadelesi veren milletimizin, 23 Nisan 1920’de ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ile kurduğu TBMM, cumhuriyetimizin kuruluşunun temelini oluşturmuştur. Ulusun, egemenliğini kendi eline aldığı bu mutlu günde, tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkma iradesi içinde görmenin gurur ve huzuru içindeyiz. Sizler, ilmin ve fennin ışığında en iyi eğitimi alarak gururumuz, ümidimiz, güvenimiz ve geleceğimiz olacaksınız. Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur. 

Bu duygu ve düşüncülerle, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna can vermiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor; varlıklarıyla hayatımıza neşe katan, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü