Rektör Göktaş’tan “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101. Yıl Dönümü” mesajı

0
107

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101. Yıl Dönümü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Göktaş mesajında şunları kaydetti:

‘’Devletimizin ve milletimizin bağımsızlık sembolü olan ve kalbi istiklal sevgisi ile dolu Şair Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’nın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıldönümünü kutluyoruz.

Milli mücadele ruhu milletimiz vatan sevgisi ve istiklal aşkı en veciz ifadesini İstiklal Marşımızın mısralarında bulmuştur. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy azimle, inançla, büyük fedakârlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi kaleme aldığı mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir. İstiklal Marşımızı yazan Mehmet Akif Ersoy,  ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ derken verilen mücadelenin büyüklüğünü, milletimizin zor şartlar altında gösterdiği kahramanlığı ifade etmiştir.

Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklâl Marşımızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerlerinin şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak olmalıdır.

Bu vesile ile İstiklal Marşı’mızın kabulünün 101. yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü