Rektör Prof. Dr. Göktaş, 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı

0
4

2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni Ankara’da gerçekleştirildi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, akademisyenler ve öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yer aldı.

Türkiye genelindeki üniversite temsilcilerinin katıldığı törende, yükseköğretim kurumları yeni akademik döneme güçlü bir başlangıç yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yükseköğretimdeki dönüşümüne dikkat çekti. Erdoğan, 2002 yılında 76 olan üniversite sayısının bugün 208’e çıktığını, öğrenci sayısının 7 milyonu aştığını ve yükseköğretim bütçesinin 341 milyar liraya yükseldiğini belirtti. Akademinin bir ülkenin sadece bilimsel gelişimi değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel kalkınması için de kritik bir rol oynadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Akademi bir ülkenin ihtiyacı olan pozitif ve sosyal bilimlerin can damarıdır” dedi.

YÖK Başkanı Özvar’dan akademik başarı mesajı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ise konuşmasında, üniversitelerin araştırma ve geliştirme kapasitesini artırmanın, Türkiye’yi bilimsel ve teknolojik anlamda dünya ile rekabet edebilecek bir seviyeye taşıyacağını belirtti. Türkiye’nin dünya bilimsel yayın sıralamasında 17. sıraya yükseldiğini hatırlatan YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, bu başarıların daha da ileri taşınması gerektiğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Göktaş’ın açıklamaları

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Cumhurbaşkanımız ve YÖK Başkanımızın vizyoner konuşmaları bizler için son derece yol gösterici oldu. Fırat Üniversitesi olarak akademik başarılarımızı ve araştırma faaliyetlerimizi daha da ileriye taşımak için büyük bir azimle çalışmaya devam edeceğiz. Üniversitemiz, bilimsel üretim kapasitesini artırarak hem ülkemize hem de dünya bilimine katkı sağlama noktasında üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir” dedi.

Rektör Prof. Dr. Göktaş ayrıca, akademisyenlerin ve öğrencilerin bu süreçte daha büyük hedeflere odaklanmaları gerektiğini belirterek, Fırat Üniversitesinin eğitimde ve bilimsel çalışmalarda her zaman öncü bir rol üstleneceğini ifade etti.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü