Rektör Prof. Dr. Göktaş, Dicle Üniversitesinde yapılan rektörler toplantısına katıldı

0
949

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Göktaş, Dicle Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Üniversite Rektörleri Tanışma ve İstişare Toplantısı” ile UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alınan Zerzevan Kalesi ziyaret programlarına katıldı.

Diyarbakır’da düzenlenen tanışma ve istişare toplantısına; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Hüsnü Kapu katıldı.

Toplantı sonrası üniversite rektörleri, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç öncülüğünde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alınan Zerzevan Kalesi’ni ziyaret etti. Çınar İlçesi’nde bulunan ve Doğu Roma İmparatorluğu’nun son kalesi olarak kabul edilen Zerzevan Kalesi ziyareti sırasında, Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Aytaç Coşkun ve ekibi misafir rektörlere rehberlik etti.

Diyarbakır ziyaretinde Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ da eşlik etti.

Kaynak: Rektörlük Basın Yayın ve Halkla İlişkiler