Rektör Prof. Dr. Göktaş’ın ‘‘Mevlid Kandili’’ Mesajı

0
7

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Göktaş mesajında şu ifadelere yer verdi:  

“Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)’in doğum yıldönümünü idrak etmenin huzurunu ve manevi coşkusunu yaşıyoruz. O’nun dünyaya gelişi, insanlık için en önemli hadiselerden biridir.

Mevlid-i Nebi; beşeriyetin, en kutlu doğumuna şahitlik ettiği mübarek bir gündür. Peygamber Efendimizin  yolu; güzellikler yolu, hak, hakikat, adalet, sadakat, ahlak yoludur. Onun yolu, merhamet, şefkat, hoşgörü, birlik, beraberlik yoludur. Bu yol ki; kin, nefret ve intikam toplumunu sevgi, muhabbet, şefkat ve rahmet toplumuna dönüştürmüştür.  

Bu yüzden onun mucizelere ve insanlık için önemli gelişmelere vesile olan kutlu doğumunu fırsat bilmeli, örnek yaşayışını, güzel ahlakını, ebedi kurtuluşa ermek için kendimize rehber edinmeliyiz.   

Bu vesileyle, Sevgili Peygamberimizin güzel ahlakını, insanlığa ulaştırdığı kutsal mesajını hakkıyla idrak ve hayatımızın her alanında tatbik edebilmek temennisiyle, “Mevlid Kandili”nin Ülkemize, Aziz Milletimize,  İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, sevgi, kardeşlik, adalet, şefkat ve huzur getirmesini diliyorum.

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü