Rektör Prof. Dr. Göktaş’tan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

0
14

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Göktaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İnsan sağlığını ve hayat hakkını koruyan, her koşulda sorumluluğunun bilincinde olan hekimlerimizin ve tüm sağlık personelimizin 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun.

Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği dünyamızda, hayatın her alanında olduğu gibi sağlık ve tıp alanında da her gün yeni gelişmeler ve ilerlemeler kaydedilmektedir. Bu alanda ülkemiz ve şehrimizde de oldukça önemli yatırımlar yapılmaktadır. Üniversitemize kazandıracağımız 800 yataklı deprem izolatörlü yeni hastane binamız bunlardan sadece biridir. Bununla birlikte Üniversite Hastanemize kazandırdığımız sağlık alanındaki tüm makine, ekipman ve yeni cihazlar vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.

Hekimlerimizin ve her düzeydeki sağlık çalışanlarımızın üstlendikleri büyük sorumluluğun bilinciyle gösterdikleri titiz ve insanüstü gayretler her türlü övgünün üzerindedir.

Karşılıksız hizmet ve fedakârlık isteyen mesleklerin başında şüphesiz hekimlik gelmektedir. Uzun süren eğitim programının ardından, hayat boyu devam eden ve hızla değişen şartlara ayak uydurmayı gerektiren akademik bir ruhu yansıtan hekimlik; hayatla ölüm arasındaki şifa köprüsüdür. 

Bu duygu ve düşüncelerle hekimlerimiz başta olmak üzere üniversitemiz, ilimiz ve ülkemiz genelinde görev yapan bütün sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı tebrik ediyor, son derecede zor ve kutsal bu mesleğe emek veren tüm sağlık çalışanlarımıza başarılar diliyorum.”

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü