Rektör Prof. Dr. Göktaş’tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

0
24

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  

Rektör Prof. Dr. Göktaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“8 Mart toplumumuzun temel taşı olan varlıklarıyla; fedakârlığı, kahramanlığı ve duyarlılığı temsil eden sonsuz sevgi ve merhamet timsali kadınlarımızın günüdür. Fedakârlığın, şefkatin ve üretkenliğin simgesi olan kadınlarımız; huzurlu, sağlıklı ve gelişmiş bir toplumun yapı taşıdır. Onlar tarihimizin en eski dönemlerinden günümüze kadar üstlendikleri roller ile değerlerimizin temsilcisi, medeniyetimizin mimarı olmuşlardır.   

Aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, toplumumuzun temel ve ortak sorumluluğudur.   

Fırat Üniversitesi olarak en çok kadın yöneticiye sahip üniversitelerden biriyiz. Kadınlarımıza ne kadar güzel fırsatlar sunabilirsek, toplum olarak o oranda güçleneceğimizin inancındayım.   

Bu duygu ve düşüncelerimle; yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, üreten, eğiten, yetiştiren ve özverinin timsali olan başta şehit ve gazi annelerimiz olmak üzere dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü