Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar, telekonferans yöntemiyle öğrencilerle buluştu

0
296

Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar, telekonferans yöntemiyle öğrencilerle buluştu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Kulübü’nün (FİMÜ) organize ettiği ve yaklaşık üç saat süren telekonferansla öğrencilerle buluşarak sorunlarını dinledi. Başta Mühendislik Fakültesi olmak üzere Teknoloji, Veteriner gibi farklı fakültelerden de öğrencilerin katıldığı konferansta öğrencilerin uzaktan eğitim, yaz okulu, mesleki uygulamalar, genel ve bütünleme sınavları ile ilgili soruları cevaplandı. Yaklaşık üç saat süren telekonferansa Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı aynı zamanda Eğitim Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Yakup Demir de katıldı.

Öğrencilerin eğitim kurumlarına hayat verdiğini belirten Prof. Dr. Halil Hasar, üniversite olarak en kısa sürede koronavirüs salgınının sonlanarak öğrencilerine kavuşma arzusunda olduklarını belirtti. Üniversitenin gerekli komisyonları tarafından aktif bir şekilde çalışılarak salgının gidişatına göre sağlık ve eğitimle ilgili gerekli tedbirlerin alındığını bildiren Prof. Dr. Hasar, Fırat Üniversitesinin uzaktan eğitime en kısa sürede adapte olan üniversiteler arasında yer aldığını, sürecin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Üniversite Senatosu tarafından kabul edilen Kalite Politikasında belirtildiği üzere “Öğrenci Odaklı Eğitimi” benimsediklerini ifade eden Prof. Dr. Hasar, bu süreçte elektronik imkanlardan faydalanarak öğrencilerle bir araya gelmenin hem kendileri hem de öğrenciler için fayda sağladığını söyledi.