Röktör Prof. Dr. Göktaş’tan, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün Yıl Dönümü mesajı

0
14

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. Yıl Dönümü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Göktaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin tarih boyunca ortaya koyduğu emsalsiz kurtuluş mücadelesinin, yeniden dirilişinin şanlı destanı, Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

İstiklal Marşımız, milletimizin en zor şartlarda içinde bulunduğu durumu, sahip olduğu gücü ve kararlılığı bugüne taşıyan, geçmişle geleceği ortak bir paydada birleştiren, hürriyet ve istiklal aşkını yansıtan, Türk Milleti’nin var olma mücadelesini ölümsüzleştiren en kıymetli değerimizdir.

Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan, her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık ile milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesi olan İstiklal Marşımız, bağımsızlık tutkumuzu ateşlemiştir. Bu eşsiz eser, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal Marşımıza ilham veren Millî Mücadelemizin tüm kahramanlarını, Aziz Şehit ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

Kaynak: FÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü