Sosyal sorumluluk projesi İletişim Fakültesinde gerçekleştirildi

0
308

Haber ve Fotoğraf: Emre Alperen Borazan

Fırat Üniversitesi Harput yerleşkesinde bulunan İletişim Fakültesinde; Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları tarafından “Engelli Bireylerin Farkındalığı ve İlk Yardımın Önemi” konulu sosyal sorumluluk projesi yapıldı.

Halkla İlişkiler ve Reklam Uygulamaları dersi kapsamında Fakülte amfisinde gerçekleştirilen projede Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. S. Erhan Deveci, Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği Başkanı Ömer Çöteli konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğe konukların yanı sıra öğrenciler ve engelli vatandaşlar da katılım sağladı.

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Fatih Çakar’ın koordinasyonunda gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesinde, Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği Başkanı Ömer Çöteli engelli olma anlarını öğrencilere aktardı. Çöteli “eğer ben bugün engelliysem, yaptığım bir trafik kazası sonrasında uygulanan yanlış bir ilk yardımdan dolayıdır” ifadelerini kullandı.

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. S. Erhan Deveci de yaptığı konuşmasında, mesleki yaşamında karşılaştığı yanlış uygulanan ilk yardım türlerini ve tekniklerini anlattı. Herkesin bir engeli adayı olduğunu belirterek ilk yardım konusunda önemli bilgiler verdi.

Engelli Bireylerin Farkındalığı ve İlk Yardımın Önemi konulu sosyal sorumluk projesi; FÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 3. sınıf öğrencileri Demet Nak, Buse Bayhan, Ali Şahin, Zehra Türkkahraman, Büşra Nur Alkan. Veysel Maho ve Kübra Günerigök’ün katkılarıyla yapıldı.