Tezsiz yüksek lisans eğitimi kapsamında yangın tatbikatı yapıldı

Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Afet ve Kriz Yönetimi Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans programında eğitim gören lisansüstü öğrencilerinin eğitimleri kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasında yangın tatbikatı yapıldı.

Tatbikata Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Sunkar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Peker, Afet ve Kriz Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Gedik, FÜSEM Başkanı Doç. Dr. İlyas Somunkıran, öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Tatbikat öncesinde Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Başgün tarafından yangın konusunda bir seminer verildi.

Seminerde çeşitli bilgiler veren İtfaiye Müdürü Halil Başgün, Elazığ İtfaiye Müdürlüğünün olaylara müdahale etme süresinin Türkiye ortalamasından daha kısa olduğu belirterek, yangını önleme konusunda yangın öncesi tedbirlerin önemine dikkat çekti. Seminer sonrasında fakülte önünde uygulamalı olarak yapılan yangın tatbikatında öğrenciler yangın tüpü ile yangına müdahale ettiler.