Türk Veteriner Hekimliği Öğretiminin 181. Yıldönümü kutlandı

0
30

Türk Veteriner Hekimliği Öğretiminin 181. yılı, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde düzenlenen bir törenle kutlandı.

Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene; FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Şahin, İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, Veteriner Hekimler Oda Başkanı Cazım Bulut, fakülte deekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılışında konuşan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Şahin, FÜ Veteriner Fakültesinin hem ulusal akreditasyon hem de uluslararası akreditasyona sahip bir fakülte olduğunu söyledi.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise, Veteriner Hekimliğin sadece hayvan sağlığını korumakla kalmadığını, aynı zamanda gıda güvenliği ve kalitesi, halk sağlığı ve biyoçeşitlilik, ekolojik dengenin sürdürülmesi gibi konularda da kritik bir role sahip olduğunu belirtti.

Programda ayrıca Veteriner Hekimler Oda Başkanı Cazım Bulut ve İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç birer konuşma yaparak günün anlam ve önemini belirttiler.

Program Veteriner Fakültesinden emekli olan öğretim üyelerine plaket takdimi, Veteriner Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen süt koşusunda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve katılımcılara süt ikramı ile sona erdi.

Kaynak: F.Ü. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü